MDM 2022 plakat hrvatski pages to jpg 0001

Muzej likovnih umjetnosti i ove se godine priključuje obilježavanju Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2022. koji će biti obilježen temom Moć muzeja (The Power of the Museums). Kako najavljuje ICOM; muzeji imaju moć transformacije svijeta oko nas. Oni su posebna mjesta za otkrivanje i podučavanje o našoj prošlosti te otvaraju naš um novim idejama – to su dva bitna koraka u izgradnji bolje budućnosti.


Izložba Mrtva priroda iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti, koja je trenutno otvorena u MLU, na Međunarodni dan muzeja doživjet će izmjenu u izložbenom prostoru, odnosno proširit će se na djela modernih autora do suvremene povijesti umjetnosti. Cilj izložbe je upoznavanje šire publike, od najmlađe publike do marginaliziranih skupina, s umjetničkim sadržajem te povećanje dostupnosti istog. Ova izložba će također prikazati, revalorizirati i prezentirati umjetnička djela iz fundusa i pojedine autore.


Posjetiteljima ćemo povodom Međunarodnog dana muzeja ponuditi slobodan ulaz i razgled izložbe.

 

 

braicaFB banner 1 ver2
 
Muzej likovnih umjetnosti organizira finissage izložbe Drava Art Biennale 2021. naslova Ne/vidljiva voda u četvrtak, 7. travnja 2022. s početkom u 18 sati. Vodstvo kroz izložbu održat će koordinatorica izložbe viša kustosica Valentina Radoš.
 
U sklopu finissage-a bit će prezentirani radovi s radionice Između linije i zakrivljenosti voditeljice Nine Martinuš, koja je ujedno i jedna od izlagačica na izložbi DAB '21. Radionica je održana 3. i 4. travnja u Muzeju likovnih umjetnosti, a na radionici su sudjelovali studenti Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku, preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitekture i urbanizma te studenti Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, kolegiji Kiparstva.

izmedu linije i zakrivljenosti 1 
U sklopu izložbe Drava Art Biennale 2021., Muzej likovnih umjetnosti organizira radionicu Između linije i zakrivljenosti pod vodstvom Nine Martinuš, jedne od izlagačica na izložbiRadionica je zatvorenog tipa, za studente Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku, preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitekture i urbanizma i studente Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, kolegiji Kiparstva, a održat će se 2. i 3. travnja 2022. Rezultati radionice bit će prezentirani javnosti u sklopu održavanja Finnisagea izložbe koji će se održati 7. travnja 2022. godine .