2019 06 19 oljk 490

Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj i ove godine nudi visokokvalitetan i zanimljiv program u koji se uključio i Muzej likovnih umjetnosti. Kao sudionici manifestacije, za Vas pripremamo dvije radionice s predavanjima sjajnih umjetnika, a to su poznati grafičar doc. art. Marko Živković i kiparica Vlatka Škoro! 

(program)

Pozivamo Vas da nam se pridružite 19. lipnja u 17:00 sati na diplomskom koncertu prve generacije tamburaša s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Vugrinec fejs cover

 Muzej likovnih umjetnosti 6. lipnja 2019. u 19:00 sati, uz stručno vodstvo kustosa Ivana Rotha, zatvara izložbu Kolekcija Vugrinec, jednu od najatraktivnijih privatnih zbirki hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. stoljeća, među kojima se nalaze i brojna remek-djela. Sadrži neka od najboljih djela Bele Čikoša Sesije, Mate Celestina Medovića, Oskara Hermana, Miroslava Kraljevića, Vladimira Becića, Emanuela Vidovića, Marina Tartaglie, ali i skulpture Roberta Frangeša Mihanovića, Ivana Meštrovića, Frane Kršinića... Nekadašnji nogometaš Davor Vugrinec nakon prestanka nogometne karijere od sakupljanja umjetnina kao hobija odlučio je pokrenuti posao i skupio zavidnu zbirku umjetnina i djela primijenjene umjetnosti.