3 v

 

 Urbana intervencija

Trg Ante Starčevića, Osijek
18.– 22. listopada 2019.

U petak, 18. listopada u 11 sati na osječkom Trgu Ante Starčevića bit će postavljena instalacija „Karambol“ autora Vinka Vidmara. Rad je nastao u produkciji Otvorenog likovnog pogona u partnerstvu s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek.

 


XIII Kerdic 590x590

 

Pridružite nam se na stručnom vodstvu kroz izložbu XIII. Memorijal Ive Kerdića - triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike u srijedu, 16.listopada u 19:00 sati.

Posjetitelje će kroz izložbu voditi kustosica Mateja Moser.

Izložba je otvorena do 17. studenog, a stručna vodstva održavat će se svake srijede u 19:00 za vrijeme trajanja izložbe. 

 

Opširnije o izložbi na linku.

Finissage izložbe

Hommage V.K.-u 

četvrtak, 5. rujna i petak, 6. rujna 2019. u 19 sati

 

Izložbom Hommage V. K.-u odaje se počast u svibnju 2018. godine tragično preminulom kustosu Muzeja likovnih umjetnosti Vlastimiru Kusiku, muzejskom savjetniku, likovnom kritičaru, povjesničaru i teoretičaru umjetnosti.

Izložba Hommage V. K.-u obuhvaća djela umjetnika domaće neoavangarde i postmoderne druge polovice 20. stoljeća te djela umjetnika suvremene hrvatske i posebice osječke likovne scene od 1970-ih do danas; radove onih umjetnika s kojima je Vlastimir Kusik surađivao i koje je kao likovni kritičar i kustos pomno pratio; umjetnike koje je preferirao i prema kojima je imao posebnu vrst naklonosti, umjetnike s kojima je bio u bliskom kontaktu, koje je promovirao i afirmirao, i umjetnike koji su, na koncu, afirmirali njega.

Na izložbi, koja zauzima cjelokupni izložbeni prostor Muzeja likovnih umjetnosti, zastupljeno je ukupno 43 autora i 57 umjetničkih djela.