ladja23. EMA – Edukativna muzejska akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja
(18. 4. 2018. – 18. 5. 2018.)

Zajednička tema: LAĐA

Hrvatsko muzejsko društvo – Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju i ovogodišnji muzej domaćin, Gradski muzej Karlovac, pozivaju Vas na 23. Edukativnu muzejsku akciju „LAĐA“.
Od 18 travnja do 18. svibnja 65 hrvatskih muzeja i ustanova postat će „lađe“ i time će obilježavati Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. Muzeji će biti otvoreni cijeli dan a ulaz besplatan.

Podsjećamo Vas da je, prema pravilima Akcije, knjižica (po cijeni od 10 kn) važeća ulaznica za vrijeme trajanja Akcije i ona vlasniku knjižice (djeci, učenicima, studentima) omogućuje besplatan ulaz u sve ustanove koje sudjeluju u Akciji, kao i najavljene programe u sklopu Akcije.


U Muzeju likovnih umjetnosti edukativna muzejska akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja nosi naziv:
„Od dvorskog života do muzeja – igroplov“  
Trajanje: od 18. 4. 2018. do 18. 5. 2018.

U sklopu izložbe Valpovački vlastelini Prandau i Normann, putujemo kroz vrijeme: od dvorskog života do muzeja, od Austro-Ugarske kulture do slavonskih običaja.
Izložba, kao metaforična lađa,  omogućuje da zaplovimo kroz tri stoljeća (i više) kroz društveni i kulturni život, te likovno-umjetničku scenu u jednom vrlo dinamičnom scenariju.
Prostor igraonice „Prandau-Normann“ namijenjen je djeci i sudionicima same akcije. U samom prostoru stvorili smo poseban ambijent s tepihom, sa ogledalcima, s drvenim igračkama, koje same po sebi odraslima mogu biti prilika za vraćanje u prošlost, a djeci nešto posve neobično.
Aktivnosti, koje mogu samostalno provesti jednostavne su i već poznate ali prilagođene su izložbenoj građi:
- Igra XOX, za koju se koristi grb obitelj Prandau i grb obitelj Normann;
- Igra MEMORY;
- Igra PUZZLE sa 6 slika koje se mogu složiti okretanjem kocki;
- Igra „Grofe ne ljuti se“ – vlastita igra koju je muzej koncipirao za djecu, kroz koju se djeca upoznaju sa stvarnim povijesnim osobama iz obitelj Prandau i Normann;
- Bojanke – jednostavne obrisne crte koje su pripremljene za one koje vole bojati i reinterpretirati crteže.
Također, za sve su pripremljeni čisti bijeli papiri, na kojima djeca mogu SLOBODNO CRTATI, koristeći se olovkama, drvenim bojicama ili flomasterima.
Tlocrt muzeja pretvoren u staru kartu poziva na stolnu igru „Grofe ne ljuti se“ a mali Rudolf i Alvina pomoći će vam oko pravila.

Kontakt za grupe: mob. 091 221 35 86

 

(pozivnica)

(plakat)

 

 

 


e-mail kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.