Izložbeni program: 2019.

image
Veljača – ožujak 2019.
Otvorenje: 28. 2. 2019.
Félix Nadar (1820.-1910.), francuski fotograf i karikaturist,jedan od pionira umjetničke fotografije. Njegov fotografski opus sastoji se mahom od portreta njegovih suvremenika, prijateljevao je s raznim umjetničkim grupacijama i, s vremenom, proširio krug poznanika na pariške intelektualce, slikare, kipare, znanstvenike, pisce, glumce, državne službenike.
image
Ožujak – travanj 2019.
Otvorenje: 1. 3. 2019.
U novoj seriji fotografija naziva Izlozi Darko Bavoljak prikazuje napuštene zagrebačke izloge, prostore propalih dućana i obrta i tako i sam stvara memorije prošlog, izgubljenog, možebitno i boljeg vremena na domaćem prostoru poharanom tranzicijom, lošim gospodarenjem ili pak možda samo već spomenutom neizbježnom mijenom.
image
Ožujak– lipanj 2018.
Otvorenje: 28. 3. 2019.
Kolekcija Vugrinec jedna je od najatraktivnijih privatnih zbirki hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. stoljeća, među kojima se nalaze i brojna remek-djela. Sadrži neka od najboljih djela Bele Čikoša Sesije, Celestina Medovića, Oskara Hermana, Miroslava Kraljevića, Vladimira Becića, Emanuela Vidovića, Marina Tartaglie, ali i skulpture Roberta Frangeša Mihanovića, Ivana Meštroviće, Frane Kršinića...
image
travanj – lipanj 2019.
Otvorenje: 18. 4. 2019.
Ciklus Crtovlja je niz izravnih (intervencija raznobojnim olovkama) i neizravnih crteža (frotaža i ponekog kolaža) na notnom papiru te reminiscencijama na Paula Kleea, Maxa Ernsta i Villarda de Honnecourta.“
image
Lipanj 2019.
Otvorenje: 13. 6. 2019.
Izložbom Hommage V. K. odaje se počast u svibnju 2018. godine tragično preminulom kustosu Muzeja likovnih umjetnosti Vlastimiru Kusiku. Izložba obuhvaća radove neoavangardnih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća te djela umjetnika suvremene hrvatske i posebno osječke likovne scene od 1980-ih do danas.

image
Rujan - studeni 2019.
Otvorenje: 19. 9. 2019.
Vlatka Škoro rođena je 1987. godine u Osijeku gdje i prima prvu umjetničku izobrazbu. Godine 2010. magistrirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Stjepana Gračana. Godine 2018. doktorirala je na Poslijediplomskom doktorskom studiju Kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je Erste Grand prix nagrade (2010.). Početkom rujna ove godine samostalno izlaže u MLU gdje će posjetitelji po prvi puta moći upoznati Vlatkinu neobičnu družinu – Eru, divovskog mravojeda Marina, kozu Nensi i ljenjivca Gimnastičara.
image
Rujan –studeni 2019.
Otvorenje: 26. 9. 2019.
Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike jedinstvena je izložbena manifestacija, na nacionalnoj razini, s respektabilnom tradicijom dugom trideset i osam godina (prva izložba upriličena je u Osijeku i u Zagrebu 1980.), koja se bavi medaljom i malom plastikom kao likovnom vrstom i fenomenom, prezentirajući medaljersku baštinu i hrvatsko suvremeno medaljerstvo i malu plastiku.
image
Studeni 2019.
Otvorenje: 21. 11. 2019
U svojem radu Vedran Perkov se služi lako dostupnim materijalima poput gipsa, kartona ili folija, te njima na području fikcije stvara objekte i prostorne instalacije, koji sugeriraju upotrebne, poznate i moguće predmete i prostore. Izložba u Muzeju likovnih umjetnosti se sastoji od 5 ambijentalnih instalacija/radova – svaki rad zauzima po jednu prostoriju izložbenog prostora te je jedna u vanjskom prostoru, na pročelju muzeja gdje se inače postavljaju baneri za najave izložbi.
image
Juraj Dobrović
Studeni 2019.
Otvorenje: 28. 11. 2019.
Izložba predstavlja presjek cjelokupnog opusa Jurja Dobrovića, od 60-ih godina i 70 godina 20. stoljeća, kada je ovaj umjetnik imao važnu ulogu u Novim tendencijama, međunarodnom umjetničkom pokretu nastalom u Zagrebu, s kojim je Hrvatska 1960-ih godina postala jedno od važnih središta suvremene umjetnosti, pa sve do umjetnikovih kasnijih radova, nastalih početkom novoga milenija. Izložba se temelji na nedavnoj donaciji (2018. godine) samoga umjetnika Muzeju likovnih umjetnosti.

ARHIVA IZLOŽBI

Arhiva - kronološki

Arhiva - abecedno