nocmuzeja 201227. siječanj 2012.18.00 - 01.00 sat

Izložbe:
- „Tri stoljeća umjetnosti u Galeriji likovnih umjetnosti, Osijek“ - Stalni postav. Izložba prikazuje djela koja su od kapitalne važnosti za hrvatsku likovnu kulturu, od početka XVIII. stoljeća do danas, a po kojima je Galerija najpoznatija i najpriznatija ustanova regionalnog središta. Odnosi se na djela stranih majstora kasnog baroka, klasicizma i romantizma, potom na djela prve generacije hrvatskih pejzažista i portretista sredine XIX. stoljeća, te djela s prijelaza u XX. stoljeće i njegove prve polovice.Posebno će za Noć muzeja 2012. biti izložen izbor crteža A. Waldingera, koji dugo godina nisu bili dostupni publici.- “Bestijarij“ - Branimir David Kusik
Kronološki najbliža, recentna slikarska dionica Branimira Davida Kusika, kojom nam se ovaj priznati osječki slikar predstavlja na svojoj trinaestoj po redu samostalnoj izložbi. Izložba Bestijarij zaokružuje umjetnikovo bavljenje animalističkim motivima koje svoje početke ima u slikama nastalim osamdesetih godina prethodnog stoljeća. U tehnici akrila na platnu izložena su 32 djela B. D. Kusika.- Otkup : „Scenes from the interior (diptih) - Davor Vrankić

 


18.00 - 01.00 sat

Potraga za detaljima – kroz potragu za detaljima otiskanim na besplatnim ulaznicama, posjetitelje potičemo na bolje promatranje svih umjetničkih djela.

18.00 - 01.00 sat

Promotivna prodaja novih muzejskih suvenira (magneti, različiti plakati, memory igre) i publikacija18.00 sati Vodstvo za gluhe uz prevoditeljicu hrvatskog znakovnog jezika.

18.00 - 22.00 sata

Otvoreni prostor za „igranje s umjetnošću“, namijenjen djeci i njihovim roditeljima, predviđene su različite aktivnosti i igre kako bi učili s umjetninama.

24.00 sata Koncert “Opera u ponoć”, na programu su djela Donizettija, Verdija, Mozarta, Puccinija u izvedbi studenata pjevanja Umjetničke akademije u Osijeku u klasi doc. Berislava Jerkovića. Nastupiti će: Ana Marija Dundović, Gabrijela Škrabal, Danijela Božičević, Marija Blažević, Filip Hozjak, Teo Nikolac i Boris Šili.