hhhhh

Listopad se obilježava kao mjesec borbe protiv raka dojke. Od ove zloćudne bolesti u Hrvatskoj godišnje umre oko 1000 žena, a oko trećine malignih bolesti kod žena čini upravo rak dojke. Hrabre žene, oboljele i liječene, osnovale su u Osijeku udrugu pod nazivom Mammae klub Osijek. Udruga je dragovoljna, neprofitna, humanitarna i već 24 godine pruža pomoć ženama oboljelima na dojci. 

Muzej likovnih umjetnosti ima čast prezentirati radove članica udruge Mammae, kako bi podržali žene u ovakvim situacijama i potaknuli sugrađane koji nisu upoznati s radom udruge da podrže ili potraže potrebnu pomoć. Radovi članica koji su nastali u kvalitetno i kreativno provedenom slobodnom vremenu, rezultat su dugoročnog procesa koji je služio kao svojevrsna psihološka terapija u ovim teškim situacijama. Članice udruge svoj samostalan angažman u primjeni različitih pristupa umjetnosti ovim putem izlažu javnosti kako bi osvijestili problematiku ovakvog tipa djelovanja. Osim toga, cilj ove suradnje je svakako poticanje o važnosti preventivnih pregleda i velika podrška članovima, obitelji i prijateljima oboljelih. Kako je već prethodno ostvarena suradnja između Muzeja likovnih umjetnosti i Udruge Mammae, zadovoljstvo nam je ustupiti prostor Art kluba kako bi se ovaj događaj uveličao i dostojno prezentirao.


Pozivamo Vas da se i Vi uključite i podržite članice Udruge Mammae, u petak, 26. listopada, u 19 sati u prostoru Art kluba u Muzeju likovnih umjetnosti.