Pozivamo vas na završnu izložbu radova u sklopu projekta "Dođi da ti pokažem", koju organizira udruga Vijuga u suradnji s Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" u Muzeju likovnih umjetnosti. Izložba će se održati u srijedu, 27. veljače, u 17.00 sati. 

Učenici i odrasli korisnici Centra za odgoj i obrazovanje ‘‘Ivan Štark‘‘ Osijek, 11.02.2019. sudjelovali su na radionici izrade proizvoda od keramike i stakla održanoj u sklopu projekta ‘‘Dođi da ti pokažem‘‘. Projekt je u realizaciji COO-a ‘‘Ivan Štark‘‘ i Udruge Vijuga osmišljen radi integracije djece s poteškoćama u razvoju s lokalnom zajednicom, kojoj bi se na taj način približile njihove mogućnosti kroz umjetničke radove i stvaranje svijesti o vrijednosti vlastitog mišljenja, promocije osjećaja za lijepo i duhovnu dimenziju postojanja.

Na radionici su se upoznali s radom na lončarskom kolu, ručnim modeliranjem u glini i izradom funkcionalnih predmeta kao što su zdjele i šalice i s radom s fuzijom stakla, što uključuje rezanje, bojanje i slično. Rad s keramikom i fuzijom stakla specifično je područje koje se u COO-u Ivan Štark intenzivno i terapeutski radi već godinama.

Dodi da ti pokazem Plakat 2