UiZ plakat 2019 FINAL WEB

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite u srijedu, 13. studenog 20:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti na 4. Međunarodnom festivalu Umjetnost i žena u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Koncert Ljubav i život žene (R. Schumann, C. Schumann, F. Liszt) izvest će doc. art. Veronika Hardy, sopran.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (nekadašnja Umjetnička akademija u Osijeku) 2016. godine organizira umjetničku i kulturnu manifestaciju, Međunarodni festival „Umjetnost i žena“, u okviru kojega predstavlja odnose umjetnosti i žene – ostvarenja žena umjetnica iz Hrvatske i inozemstva, ali i umjetničko tematiziranje te kulturološko pozicioniranje žene spram i u umjetnosti. Svrha ove manifestacije je demarginaliziranje tzv. ženske umjetnosti i nužno oslobađanje od balasta stereotipnog etiketiranja umjetničkog stvaralaštva žena.

Festival „Umjetnost i žena“ 2019. godine uzima u obzir interdisciplinarni pristup umjetničkom stvaralaštvu obuhvaćajući teme iz područja književnosti, glazbe, likovnih i izvedbenih umjetnosti, kreativnih industrija te novih medija. Tako u sadržaj festivala ulaze programi poput likovnih izložbi, glazbenih izvedbi, otvorenih predavanja, gostovanja domaćih i/ili inozemnih autorica, i sl.

 

Program web 1

 

 

Program web 2