Muzej likovnih umjetnosti poziva sve velike i male zaljubljenike u umjetnost da im se pridruže naradionicama koje će ove godine započeti sredinom rujna. Ovogodišnje radionice za odrasle i Mali prijatelji muzeja započinju u sklopu festivala Ars Sacra, kojemu je Muzej likovnih umjetnosti organizator, a održava se od 12. do 20. rujna 2020. godine.

Prva radionica za odrasle biti će održana 15. rujna 2020. godine s početkom u 16:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti, kada će se u dogovoru s prijavljenim polaznicima oformiti grupe za naredne radionice.

Program ovogodišnjih radionica bit će održani u tematskim blokovima. Ovogodišnji blokovi podijeljeni su u tri djela:

  1. CRTEŽ KROZ SAKRALNU UMJETNOST
  2. SLIKARSTVO IZ FUNDUSA
  3. GRAFIKA


Polaznici će kroz radionice stvarati osjećaj za boju i prostor  te stjecati sigurnost u korištenju crtačkih i slikarskih tehnika, upoznavati se s važnosti proporcija, perspektive, ali i kompozicije i to sve uz neposredan kontakt i upoznavanje s umjetničkim djelima kojima su okruženi. Radionica je namijenjena polaznicima koji vole izazove i iznenađenja.

Prvi blok radionica trajat će od 15. rujna do 3. prosinca 2020. godine, drugi od 14. siječnja do 10. ožujka 2021. godine, a treći od 17. ožujka do 12. svibnja 2021. godine. Cijena jednog radioničkog bloka je 120,00 kn, dok ukupna cijena iznosi 360,00 kn po polazniku.

Za naše Male prijatelje Muzeja nastavljamo s istoimenim radionicama na kojima će se pod stručnim vodstvom pedagoga i umjetnika, u sigurnom i kreativnom okruženju nastaviti upoznavati s likovnom umjetnošću te steći praktično iskustvo o likovnim tehnikama. Prva radionica održat će se u subotu 19. rujna od 10.30 do 12 sati. Cijena ulaznica je 21,00 kn po radionici, a prva radionica koja se održava u sklopu festivala se ne naplaćuje.

Broj mjesta u grupama je ograničen, stoga Vas molimo da nam se što prije javite i rezervirate svoje mjesto na vrijeme. Prijave su moguće putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj: 091/221-35-86 kontakt osoba: Kristina Delalić Vetengl, muzejska pedagoginja.

Muzej osigurava sav potreban materijal koji je uključen u cijenu radionica.